2017/08/26

Dorama ismertető - Surplus Princess

Balról jobbra: Ohn Joo Wan, Jo Bo Ah, Song Jae Rim, Park Ji Soo, Kim Seul Gi, Nam Joo Hyuk, Kim Min Kyo, Lee Sun Kyun, Jin Hee Kyung, Ahn Kil Kang, Kim Jae Hwa, Han So Young
Eredeti név잉여공주
Műfaj: fantasztikus, romantikus, vígjáték
Rendező: Baek Seung-Ryong
ÍróPark Ran, Kim Ji-Soo
TV csatorna, ami vetítette: tvN
Részek száma: 10
Vetítés dátuma: 2014. 08. 07. - 2014. 10. 09.
Vetítés ideje: csütörtökön 23:00
Dorama nyelve: koreai
Ország: Dél-Korea

Történet:
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiatal és modern hableány. Ez a félig hal, félig ember nőstény, tisztességes nevén Kim Ha Ni (Jo Bo Ah) egy tinihez hasonló életet él: nézi az aktuális sorozatokat, twitterezik, követi a divatot (a soha le nem merülő telefonján, amin wifi van), s nem mellesleg a kiszemelt srácról álmodozik. Ez a srác nem más, mint egy fiatal és tehetséges, ámde hallgatag és beképzelt szakács, Kwon Shi Kyung (Song Jae Rim). Főszereplők köreibe tartozik még Lee Hyun Myung (Ohn Joo Wan), aki állást keres immár nagyon sok ideje, és annak barátnője (illetve ex-barátnője), Yoon Jin Ah (Park Ji Soo), aki nem mellesleg annál a vállalatnál dolgozik, mint Shi Kyung, és nem mellesleg el akarja csábítani a szakács fiút. Ha Ni-nak minden álma, hogy ember lehessen, és megnyerhesse a srác szívét, így felkeresi Ahn Ma Nyeo-t, akinek akarata ellenére is segítenie kell a kis naiv hercegnőn. Ha Ni eszméletlen boldog, és örül az új lábainak, azonban minden rosszban van valami jó: mindössze száz napja van, hogy megtalálja az igaz szerelmet, különben buborékká változik. (Forrás: Panda Dorama)

Főszereplők:

Kim Ha Ni (Jo Bo Ah)





















Lee Hyun Myung (Ohn Joo Wan)





















Kwon Shi Kyung (Song Jae Rim)


Mellékszereplők:
Yoon Ji A (Park Ji Soo)
An Hye Young (Kim Seul Gi)
Do Ji Yong (Kim Min Kyo)
BIG (Nam Joo Hyuk)
Lee Sun Kyun (Lee Sun Kyun)
Hong Myeong Hee (Jin Hee Kyung)
Kim Woo Sun (Kim Jae Hwa)
Han So Young
An Ma Yeo (Ahn Gil Kang)
Han Kook Ja (Jei)
Park Geum Bi (Kim Ha Ri)
Jin-A's mother (Moon Hee Kyung)
Seblin (Ha Ni testvére) (Ra Mi Ran)
eltűnt sellő (Moon Ji In)
An Ma Nyeo gyereke (Lee Ji Woo)
Kim San Ho

Véleményem a sorozatról:
Nagyon kiakasztott az egész sorozat. Sokszor elkapkodták a részeket, és a vége is nagyon kiakasztott. A végéről nem beszélve, de hát az eleje! Az elején rögtön furcsálkodtam. De kezdjük ezzel. Miért van egy sellőnek egy okos telefonja, és, hogy szerezte meg azt? És, hogy tudta használni már rögtön?
Miért pont a divat és a szerelme segge érdekli őt? Mondjuk, nem mondom azt, hogy rossz segge van a szakácsnak (sőt, tényleg jó segge van!)... Khm! Elnézést.
A negatív gondolataimhoz ezeket kapcsolnám össze.
SPOILER KÖVETKEZIK!
A vége nagyon kiakasztott, hogy így lett vége. Igaz, sírtam rajta, bevallom őszintén. Rossz érzés lehet, hogy egyszerűen elfelejt téged az igaz szerelmed. Igen, értem, hogy ez egy fantázia, de mégis eléggé szomorú volt a vége. Az igazság (most pozitívum jön), hogy a végét elég jól megcsinálták, mondjuk, nagyon sok fan kiakadt a sorozat végén, hogy miért nem lett volna összejönniük. Egyszerű. Nem minden dorama végének boldognak kell lennie. Szerintem már számodra is egy kicsit unalmas lenne, ha mindig, de mindig összejönnének a sorozat végén a
főhősök. Ez viszont számomra már unalmas lenne. Igaz, tényleg sajnáltam én is egy kicsit, hogy itt lett vége, de, ha egyszerűen így akarták, akkor mitévők legyünk? Kész vége! Ennek így lett vége, no comment.
A pozitívumok azok lennének, mint például a karakterek. Nekem kivételesen tetszett, hogy mindenki milyen jól kialakította a karakterét. Még Bo Ah is milyen jól megcsinálta azt a tini Ha Ni-t! Szerintem jól elkapták a színészeket és a karakterek megformázását. Főleg, ami még nagyon tetszett nekem, az Nam Joo Hyuk! Nemcsak azért, mert a kedvenc karakterem, de ő is olyan jól felhozta BIG szerepét! Volt az a pillanat, mikor BIG és Hye Young szerelme jobban érdekelt, mint maga a két szerelmes főszereplő.
Bevallom, maga a történet is tetszett, kissé tényleg tinis volt, de mégis élvezhető. A sorozatot azért néztem meg, mert kicsit érdekelt, hogy milyen sellős sorozat lehet, de látom, hogy jobbra számítottam, mint amire gondoltam. Elég jól megcsinálták az effekteket, és maga a vágásokat.
Ha így kell mondani, akkor maga a sorozat nekem tetszett.

Miért érdemes megnézni?
Nemcsak azért kell megnézni, mert csak úgy megakarsz valamit nézni, hanem sok más miatt. Ez olyan sorozat volt számomra, ahol sok minden előfordul. Bakik (rossz dolgok), jó és romantikus dolgok. Általában sok doramában vagy filmben is észrevesszük ezeket, de ebben tényleg olyan részek vannak, ahol észre lehet venni, ha valamit rosszat csináltak, vagy gondoltak a rendezők. De, az nem is olyan fontos.
Aranyos sorozat volt, élvezhető. Én nem ajánlanám, hogy többször nézd meg, mert egyszer elég.



1 megjegyzés:

  1. A nevem Pitrikné Széll Ágnes, forma, Budapest, Magyarország 12 éves házasság után én és a férjem egy vagy több veszekedésben voltak, amíg végül elhagyott engem, és Kaliforniába költözött, hogy egy másik nővel legyenek. Úgy éreztem, hogy véget ért az életem, és a gyerekeim azt hitték, hogy soha többé nem fogják látni apájukat. Csak a gyerekekkel próbáltam erős lenni, de nem tudtam ellenőrizni azokat a fájdalmakat, amelyek gyötörték a szívemet, a szívem fájdalommal és fájdalommal tele volt, mert igazán szerelmes voltam a férjembe. Minden nap és éjjel gondolok rá, és mindig azt akarom, hogy visszajöjjön hozzám. Nagyon ideges vagyok, és segítségre van szükségem, tehát online kerestem segítséget, és találkoztam egy weboldalon, amely azt sugallta, hogy Dr. Osagiede segíthet az ex gyors visszatérésében. . Szóval úgy éreztem, meg kell próbálnom őt. Felvettem a kapcsolatot, és ő mondta nekem, mit tegyek, és megtettem, aztán szerelem varázslatot tett nekem. 48 órával később a férjem tényleg felhívott és azt mondta, hogy annyira hiányzik tőlem és a gyerekektől, olyan elképesztő !! Szóval így jött vissza ugyanazon a napon, sok szeretettel és örömmel, és elnézést kért a hibáért, valamint a fájdalomért, amelyet nekem és a gyerekeknek okozott. Ettől a naptól kezdve a házasságunk erősebb volt, mint amilyen volt korábban, Dr. Osagiede köszönhetően. annyira hatalmas, és úgy döntöttem, hogy megosztom a történetemet az interneten, hogy Dr. Osagiede valódi és hatalmas varázsló-bíró, aki mindig imádkozni fogok, hogy hosszú ideig éljek, hogy segítsen gyermekeinek a baj idején, ha itt vagy, és szüksége van az Ex-re vissza vagy a férjed egy másik nőhez költözött, ne sírj tovább, vegye fel a kapcsolatot ezzel a hatalmas varázslógombával. Itt található a kapcsolattartó e-mail címe: doctorosagiede75@gmail.com vagy a whatsapp a +2349014523836 telefonszámon.
    vagy viber +2349014523836

    VálaszTörlés