2017/08/22

#3 MAMAMOO

Balról jobbra: Moonbyul, Hwasa, Solar (leader), Wheein

A MAMAMOO egy csodálatos dél-koreai, de mégis egyszerű, négy tagú lánybanda. A  Rainbow Bridge World cég tartja fenn őket a csúcson. Debütálásuk 2014-ben történt meg, ami a 2014-es év legjobbjának számított. Mindegyikőjüknek van egy különleges egyénisége, ráadásul nagyon különböznek egymástól, de a csapat akkor is egybemarad, bármi áron. A 2014-es Gaon Chart K-Pop Awards-on elnyerték az Év Új Előadója, a Seoul Success Awards-on pedig Az Év Rookieja díjat is. Nagyon gyorsan híresek lettek Koreában, és már az első fantalálkozójuknál se perc alatt elkeltek a jegyek. Első nagy albumuk megjelenése után nem sokkal, első koncertjüket is kihirdették '2016 MAMAMOO CONCERT - MOOSICAL' néven, melyre az összesen 6200 ülőhelyre szóló jegy egy percen belül elkelt. 

Nevük jelentése: "A MAMAMOO hasonlít egy kisgyermek sírására, a "mama" szó pedig világszerte használatos. Azt szerettük volna, ha a zenénket majd egy természetes ösztönként tudnák az emberek befogadni." - Solar, az Mwave interjújából

Debütálás dátuma: 2014. június 18.
ÜgynökségRainbow Bridge World
Kiáltásuk, jelmondatuk: I say Mama MAMAMOO~ (énekelve)
Alegységek: nincs
Fanok együttesneve: MooMoo (무무)


Jelük
Tagok:

Solar (솔라)



















Teljes név: Kim Yong Sun
Hangul: 김용선
Származási hely: Szöul, Dél-Korea
Nemzetiség: koreai
Pozíció: énekes, leader
Magasság: 163 cm
Érdekesség:
» Nevének jelentése 'üde arc'.
» Művésznevének először a 'Doremi'-t gondolta el, de aztán később a 'Solar' mellett döntött, ugyanis angol jelentésben csatlakozik eredeti nevéhez a Sun-hoz.
» Kedvenc zenei stílusa a hip-hop.
» Kedvenc előadója Lil Wayne. Elmondta, hogy az ő zenéi ellazítják és kifejezetten stressz oldónak találja őket.
» Soha nem gondolta, hogy egy nap énekesi pályára lép, hisz 20-21 évesen még légiutas-kísérőnek készült.
» Sokan mondják, hogy a hangja igazán megdöbbentő, ám egyben frissítő is.
» Az eddigi legfurcsább pletykának, azt tartja, amikor az terjengett róla, hogy igazából észak-koreai. Abból következtettek erre az emberek, hogy egy végzős képe sem látott napvilágot, biztos nem Dél-Koreában járt iskolába. Végül előkerültek ezek az iskolás képek, megcáfolva a feltételezést.

Hwasa (화사)



















Teljes név: Ahn Hye Jin
Hangul안혜진
Származási helyJeonju, Dél-Korea
Nemzetiség: koreai
Pozíció: vezérrapper, énekes, maknae
Magasság: 162 cm
Érdekesség:
» Kedvenc zenei stílusai a jazz, blues, R&B, hip-hop és heavy metal.
» Maga találta ki a Hwa Sa művésznevet, mert szerinte ez nagyon különleges, az igazgatóság pedig rá bólintott. Művésznevének érdekessége, hogy a "Hwa Sa" hangzása hasonló egy koreai melléknévhez, aminek a jelentése 'zseniális'.
» A csapatból Wheeinnel áll a legközelebbi kapcsolatban, ugyanis nem csak egy városból származnak, de egy középiskolába is jártak.
» A legtöbb zenei műfajt szereti, de a jazz dalok éneklése közben érzi magát a legnagyobb biztonságban.
» Édesanyja buddhista vallású.

Moonbyul (문별)




















Teljes név: Moon Byul Yi
Hangul: 문별이
Származási hely: Bucheon, Dél-Korea
Nemzetiség: koreai
Pozíció: főrapper, főtáncos
Magasság: 165 cm
Érdekesség:
» Ő koreografálta a 'Mr. Ambiguous' táncát.
» Nevében a Byul koreaiul 'csillagot' jelent. Azt mondta azért ezt a nevet kapta, mert az édesapja a születése napján még amiatt aggódott, hogy milyen nevet adjon kislányának, ám ahogy felnézett az égre azon az éjszakán rengeteg ragyogó csillag volt. Ezért döntött édesapja emellett.
» Az R&B és a hip-hop stílusú dalokban érzi magát a legotthonosabban, ugyanis ezek a kedvenc zenei műfajai.

Wheein (휘인)



















Teljes név: Jung Whee In
Hangul: 정휘인
Származási hely: Jeonju, Dél Korea
Nemzetiség: koreai
Pozíció: énekes, vezértáncos
Magasság: 162 cm
Érdekesség:
» Kedvenc zenei stílusa az urban és az R&B.
» Úgy véli, hogy hangja bármilyen zenei stílusba beleillik.
» Nevét a "Hercegnő Hableány" című regény férfi főhőse (Jo Whee In) után kapta, ugyanis édesanyja imádta ezt a képregényt.

Véleményem:
Top első lányegyüttes nálam. Én nagyon, de nagyon szeretem ezt az együttes. Nem emlékszem, hogy pontosan, hogy fogott meg a zenéjük, de mégis fülbemászóak a szép hangjuk mögött a jazz-es zene. Ezt is kicsit régebben ismertem meg BTS után, de az egy fiúbanda. A lánybandák közül nekem ők lesznek örökké a kedvenceim.
Mindegyik tagban van egy kis különlegesség, ami nagyon tetszik. Mindenki különbözik a másiktól, ami nagyon szimpatikus a számomra. Igaz, az együttesekben ez a lényeg, de számomra ők az elsők, akik ennyire megfogták a különböző stílusuk.
Mindegyik tag nagyon kedves a másikkal, nagyon szeretik egymást. Igen, azért húztam ki, mert talán túl szeretik egymást, ahol eléggé látszódik, hogy nem biztos, hogy a pasik iránt vonaglanak, hanem a csajok után. Főleg ez látszódik Solar (leader) és Moonbyul között, legalábbis. Nem tudom, hogy ezt most mire véljem, de lehet, hogy csak szimplán annyira szeretik egymást (barátként), hogy ennyire ki kell fejezni.. Vagy szerelem... Nem tudom. Ezeket a szavakat nem sértésnek szánom, de van egy esély, hogy ebben a lányegyüttesben egy kissé 'meleg' a levegő.
A koreográfiák egyszerűek, nem viszik túlzásba. Tényleg egyszerűek, hamar tanulhatóak. Mondjuk, eddig én csak a 'You're The Best'-nek a táncát tanultam meg, úgy kb. három nap alatt. Ezt most nem dicséretből szánom!
A zenék tökre passzolnak a tánchoz, és ez nagyon jó, vagyis nekem nagyon tetszik. Az MV-k is jók, nagyon bejöttek nekem már az első látásra.

Miért érdemes hallgatni vagy nézni a videóikat?
Szereted a kpop-ot? Viszont nem jönnek be annyira a tucc-tucc zenék vagy a túl aranyos számok,
amik annyira aranyosak és cikik, hogy már eleged van belőle? De szereted a jazz-es, kicsit modernebb zenét? Akkor ez a banda a tiéd! Jazz-el van fűszerezve az egész dal, ami nagyon passzol a tagok viselkedésükhöz. A videók is nagyon jók, mondjuk párszor gyengére sikerül az MV, ami nem tetszik. De, esetleg neked tetszhet!
Egyszerűnek tűnő banda, de szerintem mégsem az! Számomra ez az első banda, aki kicsit különbözik a többitől, és ez nagyon tetszik benne. Remélem neked is tetszeni fog, ha kicsit belecsapsz, és az idődet szánod erre a bandára!

Források: Sztárlexikon (tagok adatai); Wikipédia; Youtube (videók)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése