2017/08/21

Dorama ismertető - Weightlifting Fairy Kim Bok Joo

Balról jobbra: Nam Joo Hyuk, Kyung Soo Jin, Lee Sung Kyung, Lee Jae Yoon

Eredeti név: 역도요정 김복주
Műfaj: romantikus, komédia, sport, coming-of-age (felnőtté válás)
Rendező: Oh Hyun-Jong
Író: Yang Hee-Seung
TV csatorna, ami vetítette: MBC
Részek száma: 16
Vetítés dátuma: 2016. 11. 16. - 2017. 01. 11
Vetítés ideje: szerdán és csütörtökön 22:00
Dorama nyelve: koreai
Ország: Dél-Korea

Történet:
Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung) ígéretes tehetségnek bizonyul, méghozzá nem is akármilyen sportágban, Bok Joo ugyanis egy fiatal női súlyemelő. Édesapja egy kis csirke éttermet üzemeltet, nagybácsikája pedig színészi ambícióit próbálja beváltani. Bok Joo egy talpraesett diák, aki nem szereti az igazságtalanságot. Az iskolában Bok Joo a súlyemelő csapat tagja, azonban ottani barátnői és ő egyáltalán nem népszerűek a fiúk körében. További kellemetlenség, hogy a lány súlyemelő és ritmikus gimnasztika csapat sem kedvelik egymást.
A 21 éves Jung Joon Hyung (Nam Joo Hyuk) egy úszó, akit többször is diszkvalifikációval büntettek, mert a jelzés előtt ugrott a medencébe. Független személyiség, akit nagybácsikája és nagynénje nevelt fel, unokatestvére, Jung Jae Yi mellett.
Egy nap a kampuszban Bok Joo Joon Hyung-nak ütközik biciklijével. A fiúnak valamiért ismerősnek tűnik a lány arca. Miután továbbhalad Bok Joo észreveszi a földön a zsebkendőt, amit Joon Hyung hagyott el. Mivel ez a kendő fontos a fiú számára azonnal kutatni kezd utána. Bok Joo otthon kimossa és kivasalja a kendőt, majd az iskola uszodába viszi, hogy visszaadhassa tulajdonosának, azonban amikor Joon Hyung meglátja, hogy a lány kimosta a kendőt dühbe gurul. Bok Joo véletlenül a medencébe zuhan, s amikor Joon Hyung utánaugrik és kimenti rájön, hogy miért volt olyan ismerős számára a lány: amikor mindketten gyerekek voltak Bok Joo megmentette Joon Hyung-ot, mielőtt a földre zuhant volna.
Ez a váratlan találkozás lesz kettejük kapcsolatának kezdete, egy bizonyos értelemben pedig folytatása is. (forrás: Wikipédia)

Főszereplők:

Kim Bok Joo (Lee Sung Kyung)
Jung Joon Hyung (Nam Joo Hyuk)
Jung Jae Yi (Lee Jae Yoon)
Song Shi Ho (Kyung Soo Jin)
Mellékszereplők:
Lee Sun Ok (Lee Joo Young)
Jung Nan Hee (Cho Hye Jung)
Bang Woon Ki (Oh Eui Sik)
Yoon Duk Man (Choi Moo Sung)
Choi Sung Eun (Jang Young Nam)
Jo Tae Kwon (Ji Il Joo)
Kim Ki Suk (Choi Woong)
Sung Yoo Hee (Ray Yang)
Kim Chan Gul (Ahn Gil Kang)
Kim Dae Ho (Kang Gi Young)
Joon Hyung édesapja (Jung In Gi)
Joon Hyung édesanyja (Lee Jung Eun)
Ko Ah Young (You Da In)
Sang Chul (Moon Ji Yoon)
Subin (Jo Soo Hyang)
Kim Jae Hyun (Kim Jae Hyun)
Song Shi Yeon (Z.HERA)
Kim Bok Joo fiatalon (Lee Ji Woo)
Jung Joon Hyung fiatalon (Kim Ye Joon)
vevő az étteremben (Lee Jong Suk) (cameo)
Choi Taehoon (Jota) (cameo)
Jisoo (cameo)
Seohyun (cameo)

Érdekességek:
» Az első forgatókönyv-olvasásra 2016. augusztusában került sor Szöulban, az MBC Broadcasting Station épületében.
» Lee Sung Kyung és Nam Joo Hyuk korábban már játszottak együtt, méghozzá a népszerű "Cheese In The Trap" doramában. A YG Ent. két színésze remek összhangot mutatott a képernyőn, amiért nagyon sok pozitív visszajelzést is kaptak. További érdekesség, hogy mindkettejük számára ez volt az első főszerepük.
» A sorozat kedvéért Lee Sung Kyung, aki a színészkedés mellett modell is, keményen edzett és étrendet változtatott, hogy hízzon, hiszen ez elengedhetetlen volt Bok Joo karakteréhez. Elmondta, hogy nagyon szomorúnak találta, amikor a saját ruhái kicsik voltak rá, de amikor karakterének bőrébe bújhatott mindig felvidult.
» A sorozatot Jang Mi Ran, női súlyemelő ihlette.

Véleményem a sorozatról:
Nagyon vágytam már egy túldramatizálástól mentes sorozatra, ahol egyszerűen csak élvezni kell a
történteket. Nos, ez a sorozat tökéletesen ilyen volt. Imádtam minden percét. Egy hihetetlen aranyos, édes, cukormázas, vicces és mindenféle dramatizálástól mentes történetet kaptunk remek főszereplőkkel, gyönyörű jelenetekkel és vicces helyzetekkel. Tipikusan olyan végigmosolygós sorozat ez.
Maga a történet is nagyon tetszett, jól kitalálták az egészet. Nagyon jó, hogy bemutatják pillanatról pillanatra a felnőtté válást, és az édes kis szerelmet az egyetemen. Még az nagyon bejött nekem, hogy ez egy sport dorama volt, mert ilyet ritkán látunk. És tényleg nem volt túldramatizálva a sorozat, mondjuk volt benne pár rész, mikor annyira szétsírták magukat, de azok olyan jelenetek voltak, ahol így kell játszani és, amiken tényleg tudsz sírni, még úgy is, hogy nem élted át. Velem például így volt, és nem számítottam erre. 
SPOILER KÖVETKEZIK!
Annál a résznél sírtam el magam (szerencse, hogy nem a TV-n néztem, hanem telefonon), mikor Joon Hyung megtudta, hogy az anyukája nem azért jött vissza, hogy az édes fiát lássa, hanem csakis a pénzért. De ettől elbúcsúzva, szegény Joon Hyung-ot nagyon sajnáltam, hogy nem az igazi anyja küldte az ajándékokat, hanem a mostani anyukája (egy kis idő után). Erről jut eszembe Joo Hyuk nagyon jól alakította a karaktert. Egyszer a világ mosolygós vírusa, másodszor meg a világon az elpusztított vírus. Sung Kyung is nagyon jó karaktert alakított, mindig megnevetett a viselkedése. Néha kiakadtam rá, hogy milyen sok baromságot csinált, de utána általában megoldotta vagy még jobban elrontotta a helyzetet.
Annyit mondok, hogy számomra ez egy zseniális dorama volt, bármi áron. Élvezhető, vicces, néha megható volt.

Miért érdemes megnézni?
Mint ahogy mondtam, nagyon aranyos és könnyen megkedvelhető sorozat minden ember számára, mert nincsen túldramatizálva, vicces és mosolygós. Sok ember azt hiszi, hogy a koreai dráma tökre hasonlít azokra a szappandrámákra, de szerintem mégsem az. Ebben olyan humorok is vannak, amiket az ember ritkán el is tudja mondani másoknak, vagy olyan poénok, amiken még te is nevetsz. Tényleg végig mosolygós az egész dorama, néha egy kis könnycsepp lecsordul a pofikádon, de az semmiség, mert utána minden a legnagyobb rendbe jön. Nagyon ajánlom azoknak, akik inkább a bolondosabb doramát vagy szimplán a sorozatokat szeretik, mert ez tényleg nagyon jó, azon kívül, hogy koreai.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése